HUISKAMERKEURING 2008 COR SCHREUDER
Het aquarium staat zoals ik dat noem in "stilstand".
Maw, biologisch is er het een en ander mis. Vermoedelijk ligt dit aan de waterkwaliteit en de verlichtingsduur. Deze is op dit momentt e lang. De vraag om de planten te laten groeien duurt dus te lang.
De bijbehorende voedingstoffen die ook van belang zijn , zoals Co2 ,zijn hierdoor snel uitgeput. Daarnaast is de geleidaarheid te hoog en deze belemmert daardoor weer andere waterwaarden.(pH en Kh)  Ververs daarom ook met water wat de waarde doet dalen. Demi of osmose water is hier zeker aan te bevelen. De vissoorten zijn mooi over de waterlagen verdeelt. Bij sommige soorten mogen er meer exemplaren bij  om zo het schoolgedrag te verbeteren (12x)
Verwijder tijdens het onderhoud de beschadigde bladeren hierdoor ontlast je het milieu. Probeer ook het rvs overloop roostertje eens zwart te maken. Hierdoor valt het minder storend op.
De lichtkap verdient nog enige aandacht: Naast het schoonhouden is het aan te bevelen om de lichtkap beter te ventileren.  Hierdoor kunnen de biologische processen beter functioneren en blijft  de lichtkap droog.  
                                  Veel succes.
                                           A.Ras