De vereniging
Artikelen
Aquarium beginnen
Vissoorten
Planten
verzorging
behandelen
bodemgrond
riccia fluitans
vallisneria
De vijver

 

 Het verfraaien met Riccia fluitans:

Riccia fluitans is een drijvende plant, die wortelloos groeit, maar door het in bundels te groeperen kan onderwater een mos tapijt gevormd worden.


   

De laatste jaren, is een populaire methode om  riccia te gebruiken als mos op rotsen, hout, of enkel als achtergrond. De plant stelt weinig eisen aan de water samenstelling, slechts helder licht en de injectie van Co².

Het enige onderhoud is te  dichte  massa's uit te dunnen en het gaan drijven  aan de oppervlakte te verhinderen. Op zich kan het geen kwaad, maar de oppervlakte is zeer snel overwoekerd.

Het vastmaken van Riccia fluitans:

Neem een pluk en spreid het gelijk uit, zonder de kleine planten bovenop elkaar te stapelen. Zet het vast het met nylon draad, (vislijn) of een nylon haarnet. Een katoenen draad zal verteren en Riccia zal dan aan de oppervlakte gaan drijven! Wanneer de Riccia fluitans zal gaan groeien, wordt de draad of haarnet overwoekerd.
Riccia en javamos gemengd op een stuk kienhout voor mooie effecten behoort tot de mogelijkheden.
Het Tapijt van Riccia kan worden gebruikt om een gebied van het substraat  aan ronde rotsen vast te maken, of vlakke stukken lei, hout te behandelen. Met een beetje goede wil en fantasie leidt één  element tot een gesorteerd of hellend substraat. Door zorgvuldig geplaatste rotsen en hout  te gebruiken om een geleidelijke helling te creëren, geeft Riccia een sprookjesachtig effect.
Een vlakke leisteen met Riccia fluitans is te gebruiken als voorgrond beplanting.
Gebruik een lang stuk kienhout of gelijkwaardig materiaal in de voorgrond.
Een rots Riccia tussen een stuk begroeing met javamos geeft een scherp contrast in vormgeving van planten.

Zolang Riccia genoeg licht kan krijgen, kunt u Riccia op diverse niveaus van het aquarium gebruiken, waar u een tak of een rots kunt zetten.


Riccia is de verf, het aquarium het linnen, en u bent de kunstenaar!

 

 

 

 

 


naar boven