De vereniging
LOCATIE
agenda
aquavo depot
sponsors
bestuur
statuten
reglement
Artikelen
Aquarium beginnen
Vissoorten
Planten
De vijver

Aquariumvereniging Aquavo

Aquavo is 19 mei 1950 opgericht door een stel enthousiaste aquarium- en vogelliefhebbers. Deze mensen zochten een naam voor de club waar beide hobby's in vertegenwoordigd waren, daarom werd voor de naam Aquavo gekozen. In latere jaren werd het aantal leden van de beide verenigingen te groot om nog samen in een vereniging te passen. De vogelhouders hebben toen een nieuwe vereniging opgericht, de aquarianen echter, konden en kunnen best leven met de naam Aquavo.

WAAROM EEN VERENIGING

In een aquariumvereniging is kennis over het houden en kweken van vissen verenigd. Bijna alle technische middelen en wetenschap over de verzorging van vissen is in een vereniging bij leden voor het eerst uitgevonden, geprobeerd en daarna pas door de fabrikanten ge´miteerd. Niet dat dit verkeerd is, nu kan iedereen van de kennis en techniek profiteren. Maar vooral deze kennis behouden is moeilijk en wordt daarom lid van een vereniging, want kennis is belangrijk. Zorg dat deze behouden blijft en voeg uw kennis, wetenschap hier aan toe. Zodat deze mooie hobby niet verloren gaat. En het belangrijkste; onze vissen goed gehouden en verzorgd worden.

Activiteiten

AQUAVO is gehuisvest op de locatie De Inval.
Elke maandagavond vanaf 20.00 uur zijn wij daar aanwezig om te praten over de hobby en de aquaria te verzorgen, kom eens langs voor de gezelligheid.

Aquavo heeft iedere vierde maandag van de maand een verenigingsavond, dat wil zeggen:
Een lezing over de hobby of over vijvers,
Een doe-avond lijmen van aquarium of lichtkap,
En natuurlijk ervaringen over de hobby uitwisselen.
Een uitgebreide bibliotheek met vele titels aquarium en vijver boeken.
Ingebonden jaargangen van het aquarium (bondsblad).

Onze vereniging biedt tevens hulp aan leden bij het bouwen en ontwerpen van een aquarium of lichtkap. Hulp bij reparatie van een aquarium, gesprongen ruit of lekkage op de kitnaden. In vakantie of als een lid tijdelijk niet in staat is het aquarium te verzorgen, zijn er altijd leden bereid om hun medeaquariaan te helpen.
Enkele van onze leden verzorgen het onderhoud enkele aquaria in diverse wijkcentra in Purmerend.

Aquaria in wijkcentrum De Inval

In de Inval wordt door ons een gezelschapsaquarium verzorgd. Verder heeft Aquavo een depot, voor leden, voor planten en vissen.

Het aquarium in wijkcentrum De Inval;

    

 

  


Aquavo is als vereniging lid van de NBAT. Dit is de overkoepelende organisatie Nederlandse Bond Aquarium en Terrarium. De NBAT geeft iedere maand een blad uit, wat u als lid van de vereniging ook ontvangt. Daarnaast hebben wij als vereniging iedere maand ons verenigingsblad.

CONTACT:  info@aquavo.nl

Het werven van nieuwe leden is een uitstekend idee om een vereniging in stand te houden!

 


naar boven